Deutschzentrum

 

In momentul in care vine vorba despre limbi straine, in mod evident toata lumea cunoaste faptul ca limba engleza este cea mai importanta limba de pe aceasta planeta, si toata lumea cunoaste cel putin cateva expresii in aceasta limba.

Dupa limba engleza, a doua limba ca si importanta pe planeta era limba franceza, si asta datorita faptului ca in foarte multe state, in mod special pe continentul African, limba franceza este limba oficiala.

Ca si importanta, limba germana era undeva a treia limba, insa odata cu trecerea timpului, limba germana a devenit din ce in ce mai importanta, astfel ca atat cetatenii romani, cat si cetateni ai altor state, isi dau cat mai mult interesul pentru a invata aceasta limba.

Limba germana se poate invata in anumite scoli din Romania, insa cei mici care isi doresc, pot urma cursuri germana copii, pentru a stapani inca de la cele mai fragede varste aceasta limba, dupa care, odata cu trecerea timpului, vor putea sa urmeze cursuri de perfectionare a acestei limbi.

Chiar si adultii pot sa invete limba germana in cadrul diferitelor cursuri, iar ideea de a invata limba aceasta este una foarte stralucita din mai multe motive.

In primul rand, cei care isi doresc ca intr-o buna zi sa viziteze Germania sau Austria de exemplu, cu siguranta vor fi avantajati de faptul ca pot sa vorbeasca fara probleme limba germana, asa ca se vor descurca fara probleme in tarile respective.

Deasemenea, limba germana este o limba din ce in ce mai des vorbita in domeniul afacerilor, datorita faptului ca atat la noi in tara cat si in alte state, companiile germane si-au deschis filiale.

Chiar si cei care viseaza la o cariera in cadrul unei firme germane, indiferent ca discutam despre o firma care activeaza la noi in tara sau in Germania, trebuie sa cunoasca foarte bine aceasta limba, pentru ca daca vor cunoaste limba germana, vor intelege mai repede cerintele si vor putea sa fie mult mai productivi.

Este adevarat insa si faptul ca limba germana este o limba grea, iar cuvintele sunt greu de pronuntat, insa este o limba extrem de utila atat in prezent, cat si pentru viitor.